Tineret Buzau 2007

Forumul oficial al Asociatiei Tineret Buzau 2007
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Schimbând România... în bine

Go down 

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume
DA
89%
 89% [ 8 ]
NU
11%
 11% [ 1 ]
Total Votes : 9
 

AuthorMessage
Guest
GuestPostSubject: Schimbând România... în bine   Mon Sep 07, 2009 10:19 pm

Căutam cel mai bun topic în care să postez asta. După descrierea pe care o are "Diverse" sunt sigur că aici trebuie: "...sau cum să vă petreceţi timpul liber în mod constructiv"... schimbând România în bine.
Nu este încă un discurs patriotic patetic, ci o invitaţie la recunoaşterea valorilor cu adevărat de calitate pe care România le are şi care nu sunt "vândute" cum trebuie. Ţării îi lipseşte o politică bună de marketing.
Noi, ăştia tineri şi neliniştiţi de la Tineret Buzău 2007 nu însemnăm individual mare lucru, dar uniţi în "gânduri şi simţiri" avem şanse să facem ceva.
După aproape 2 ani de activitate am reuşit să schimbăm ceva: imaginea proastă pe care România o are în afară.
Poate nu "proastă" ar fi cuvântul potrivit. Să încercăm "incorectă".
După experienţa personală de 4 proiecte în Turcia am aflat că acolo se ştie doar de Gheorghe Hagi, puţin de Nadia Comâneci şi pe alocuri de Dracula.
Ce ştiau partenerii de proiecte (din cele 4 proiecte am aproximat 15 ţări diferite) ?
Ştiau despre Dracula, primul lucru ce le venea în minte şi într-o ordine aleatoare despre "nişte rromi" care încă nu au electricitate sau apă curentă, despre Nadia şi poate un Hagi sau Ilie Năstase.
Nu neg valoarea sportivilor noştri consacraţi şi popularitatea contelui Dracula (Mulţumim Bram!), dar avem lucruri mai frumoase de atât. Fie că este vorba de istorie, de la daci şi romani la domnitori şi domniţe frumoase, fie că vorbim de prezent: peisaje superbe şi panorame unice care aşteaptă ochiul curios al omului de rând, turist sau conaţional, dar nu 3 sportivi şi un personaj mitic sunt simbolurile pe care trebuie să le exportăm.
Nu ne ajută prea mult noile clipuri de prezentare ale României, eu le preferam pe cele care ofereau o Românie "Simply Surprising". Aşa suntem noi românii - pur şi simplu surprinzători - avem darul de a râde şi la bine şi la rău, dar acum renunţăm la inteligenţă şi preferăm "cocalarizarea" şi "OTV-izarea" ţării. Dacii râdeau în faţa morţii, duşmanii râmaneau blocaţi şi acum majoritatea preferă lamentarea şi complacerea în propria mizerie intelectuală fără a acţiona pentru a schimba ceva în bine. Recomand filmul Idiocracy pentru a înţelege mai bine varianta americana a viitorului.
Am primit ultimul număr din Naţional Geographic astăzi, pe copertă o imagine a soarelui, câteva titluri interesante. "Nimic special, doar este NG" îmi zic. Deschid şi după câteva pagini văd o fotografie interesantă: interiorul unor peşteri. Exclam un "Ouau!", 2 în 1, un "Ouau!" fotografic - fotoreporterii NG sunt profesionişti şi un "Ouau!" plin de mirare când citesc textul de sub poză "Lac subteran în Peştera Coliboaia, Munţii Bihor".
Asta este problema: avem locuri de o frumuseţe izbitoare ce aşteaptă să fie descoperite.
Merită să exportăm frumuseţe, nu incultură şi slavă Domnului avem de unde.
Aşa că invit la meditaţie. Vă invit la apreciere a frumosului. Frumosul se află peste tot, în fiecare dintre noi, dar pentru unii se află intr-o stare latentă. Lăsaţi-l să iasă şi veţi observa ce bine este.
Gândiţi pozitiv şi frumos. Aşa este cel mai bine.
Back to top Go down
id

avatar

Posts : 36
Join date : 2009-08-16
Location : Buzau

PostSubject: Re: Schimbând România... în bine   Tue Sep 08, 2009 2:44 pm

albino Subscriu la postul lui teknoliviu.... Wink si as putea da exemple de frumuseti naturale sau antropice din Romania ore in sir (Pestera Vantului; complexul carstic Ohaba-Ponor cu mirificul lac Zaton, care o luna-doua este, apoi seaca, apoi iar se umple de apa, etc; mofetele din Orientali ce au aparut ca o consecinta a aureolei mofetice,rezultanta a vulcanismului neogen si care, by the way, sunt unice in Europa; turbariile din zona Harghita-Covasna; defileul Oltului, care este, printre altele, unicul culoar de trecere a anumitor specii de pasari migratoare dinspre tarile nordice spre sudul Europei; defileul Jiului; castelul Bran, care ar trebui sa atraga atentia nu atat prin legendele cu si despre Dracula, cat prin amplasarea sa pe o raritate geologica, numita "klippa calcaroasa"; statuia lui Decebal sculptata in munte, care troneaza drumul dintre Orsova si Drobeta-Turnu-Severin, sculptata cu maiestrie de Iosif Ctin.Dragan; statuia Danubiana amplasata pe malul Dunarii in apropiere de Orsova, ridicata in cinstea sutelor de oameni care au pierit incercand sa fuga din Romania comunista traversand Dunarea inot; si multe multe altele...); sunt locuri pe care am avut ocazia sa le vad printr-un fericit concurs de imprejurari. Dar cati romani ajung sa le vada? Cati stiu despre existenta lor sau le considera un "frumos" asupra caruia sa mediteze? Prea putini, cred eu.... Rolling Eyes Un exemplu concret si totodata o noua tema de meditatie: cati turisti autohtoni care merg in statiunile sau orasele de pe malul Marii Negre, rup macar o jumatate de zi din sejurul lor pentru a vizita ruinele cetatilor Histria, Tomis si Callatis, transformate in muzee in aer liber??? Eu am facut acest lucru la Calllatis acum 2 ani si....pale spre adanca-mi uimire, m-am trezit ca sunt singurul vizitator al muzeului , in conditiile in care la doar cateva sute de metri de acesta, terasele cu mici si bere erau full... No Concluzie: sa meditam, da.Noi, o mana de oameni. Dar poate reusim sa ii facem si pe conationalii nostri sa mediteze la aceleasi lucruri si abia apoi, fiind mai multi, sa incercam sa gasim strategii de promovare a acestei superbe tari in care traim I love you.....si poate vom reusi candva sa estompam si pata de culoare de pe imaginea Romaniei, conferita de una din etniile conlocuitoare..... Neutral
Back to top Go down
View user profile
Guest
GuestPostSubject: Re: Schimbând România... în bine   Wed Sep 09, 2009 12:10 pm

Vreau să le mulţumesc celor câţiva care vor să schimbe lucrurile în bine şi lui bunnyfer pentru că a venit cu o listă foarte bună de locuri "must be visited".
Se pare că nu am fost singurul care a gândit aşa ceva în ziua de 07.09.09. Marius Tucă scrie în Jurnalul Naţional un editorial mult mai complex şi cu o mai mare putere de schimbare decât mine, dar asta nu înseamna că nu i ne putem alătura.
Salut inţiativa Jurnalului. Zic un modest şi umil "Great minds think alike". Mă întreb dacă aşa este...
Back to top Go down
edooku

avatar

Posts : 69
Join date : 2008-10-11

PostSubject: Re: Schimbând România... în bine   Thu Sep 10, 2009 12:28 pm

LIVIU ,cred ca poate schimbi modalitatea de vot...sa poata vota TOTI vizitatorii... ma intristez shtiind ca unul dintre noi a dat deja un vot negativ....fortand extrema este ca si cum te-ai declara crestin(chestie de liber arbitru si vointa) dar ai vota impotriva principiilor crestine! dar noi suntem (speram) un grup format din afinitatea pentru anumite idei ,reuniti VOLUNTAR pentru a ACTIONA conform acestora...intr-o lume care a luat-o razna,in care problemele economice ne afecteaza pe toti fara deosebire, sunt uni care din teribilism(care de fapt ascunde frustrari adolescentine si imaturitate) considera ca trebuie sa fie gica contra la orice si oricine...iti dorim succes dragul nostru "coleg" in tot ceea ce ai de gand sa faci in viata...si ne pare rau sa te dezamagim, ca nu ne facem intelesi asa cum am dori si nu ne ridicam la nivelul tau aspirational...
Back to top Go down
View user profile
Guest
GuestPostSubject: Re: Schimbând România... în bine   Thu Sep 10, 2009 3:53 pm

Am verificat şi nu poate fi modificat acest aspect.
Dar poate aşa ne dăm seama câţi membri au "Tineret Buzău 2007 Spirit" chiar dacă vor rămâne sub anonimat.
Sper ca team-building-ul outdoor să îi reunească doar pe cei cu dorinţă de schimbare şi în urma acestuia să consolidăm nucleul asociaţiei.
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Schimbând România... în bine   

Back to top Go down
 
Schimbând România... în bine
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tineret Buzau 2007 :: Diverse :: Diverse-
Jump to: